Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


KROPBækken:

Bækkenløsning:

Bækkenløsning, svangerskabsrelaterede bækkensmerter.

Smerter i bækkenringen lokaliseret til symfysen (foran på bækkenet) eller sakroiliacaleddene (bagpå bækkenet), som opstår under graviditet eller fødsel.

Der findes ingen objektive tegn, og heller ingen entydig grænse mellem normale gener og bækkenløsningsgener, men tilstanden bliver defineret som bækkenløsning, når generne er så udtalte, at de fører til funktionstab eller behov for behandling.


Graviditetsrelaterede smerter:

Smerter fortil ved kønsbenet og/eller bagtil ved korsbenet.

Smerterne er ofte belastnings- eller stillingsrelaterede, så det kan være svært at blive i samme stilling eller aktivitet i længere tid ad gangen.

Hvis smerterne giver funktionstab og dermed behandlingskrævende – se bækkenløsning.


Bækkensmerter:

Sacro-iliaca-syndrom: Leddene mellem korsbenet (sacrum) og hoftebenene (ilium) er to store led lige under de nederste lændehvirvler; leddene sidder ved “smilehullerne”. Der kan opstå stramhed og låsning af disse led, og symptomerne er smerter omkring leddet trækkende lidt opad og ofte nedad i benet i samme side. Problemet ses hyppigt under graviditet (ikke at forveksle med bækkenløsning), hvor leddene har en større risiko for fastlåsning pga. den forøgede bevægelighed, de får under graviditet. En anden hyppig årsag til fastlåsning af sacroiliaca-led er fald på bagdelen.

Bækkenløsning – se øverst under bækkenløsning.

Halebenssmerter, Smerter ved halebenet opstået efter et uheldigt fald/slag til halebenet. En del patienter henvender sig med smerter ved halebenet, uden at der har været et fald eller slag. I disse tilfælde skyldes smerterne ofte et ledproblem/discusproblem, som ikke stammer fra halebenet men fra lænden eller bækkenleddene.


Lænd:

Lumbago:

Lændesmerter, lumbago

Rygsmerter med usikker forklaring lokaliseret til nedre del af ryggen – lænderyggen.

Smerter, muskelspænding og stivhed nedenfor ribbensbuen og ovenfor nedre glutealfold/ballerne, med eller uden udstråling til benene


Hold i ryggen:

Pludseligt opstående smerter i lænden.

Lokaliseret til den nedre del af ryggen – lænden.


Slidgigt/artrose:

Slidgigt – eller artrose – er en såkaldt degenerativ ledsygdom, hvor brusk og væv omkring leddene langsomt ødelægges.


Nerverodstryk/iskias:

Tryk på nerven/nerverne i lænden.

Symptomer – Nedsat kraft eller lammelse af enkelte muskler samt føleforstyrrelser og smerter udstrålende til ben.


Diskusprolaps:

En diskusprolaps er en gennemtrængning af det bløde i diskus/nucleus pulposus væv gennem bruskringene/annulus fibrosus. · Her kan den ved tryk på en eller flere nerverødder give nerverodssymptomer – udstrålende smerter, føleforstyrrelser og lammelser i benet/benene.

Ved tryk på rygmarven (medulla spinalis) – sensibilitetsforstyrrelser, spasticitet, lammelser og sphincterforstyrrelser.


Discus protusion:

En diskusprotrusion opstår, når diskens kerne buler, men ikke brister. Kernen forbliver indeholdt i diskussens struktur.


Ryg:

Facetledssyndrom:

Facetledssyndrom kaldes også facetsyndrom eller thorakalt facetsyndrom – en betegnelse, der dækker over en række symptomer, der kan opstå i forbindelse med skader på facetleddene eller nerverne og vævet omkring samme.


Bechterew:

Bechterews sygdom, er en kronisk, inflammatorisk tilstand, som hovedsagelig afficerer columna, men også led og ekstraartikulære strukturer.


Scheuermann:

Juvenil osteokondrose/degenerative forandringer af knogler og deres tilhørende brusk. hvor tre eller flere ryghvirvler har en kilefacon på 5º eller mere

Thorakalt giver dette øget kyfose, mens det lumbalt vil give udrettet lordose

Scheuermanns sygdom debuterer oftest i puberteten mod slutningen af vækstperioden


Scoliose:

Skoliose defineres som krumning af rygsøjlen i frontalplanet. Det er typisk ledsaget af en variabel rotationsgrad af rygsøjlen.

Sidstnævnte rotation medfører, at man klinisk kan se en prominens af ribbenene ved foroverbøjning i en del tilfælde.


Mave:

Fordøjelsesproblemer:


Menstruationssmerter:


Underlivssmerter og endometriose:


Nakke:

Hold i nakken:

På fagsprog kaldes denne tilstand for akut torticollis.

Tilstanden er kendetegnet ved smerter i nakke og skuldre, hvor nakken er låst i en skæv stilling.

Den typiske sygehistorie er, at man vågner en morgen med stiv, smertefuld nakke efter at have ligget med hovedet i skæv stilling om natten. I nogen tilfælde kan tilstanden opstå efter forstrækning i forbindelse med fysisk aktivitet eller ved nakkeskade. Hos børn kan tilstanden opstå ved infektioner med hævede lymfeknuder.


Nakkespændinger/smerter:

Smerter i nakkeregionen.

Nakkesmerter kan inddeles i ukomplicerede smerter, piskesmældsskade og smerter med udstrålende smerter/sovende, prikkende, stikkende fornemmelser til armene.

De almindeligste årsager er mekaniske lidelser og muskulære spændingstilstande.


Slidgigt/artrose:

Slidgigt – eller artrose – er en såkaldt degenerativ ledsygdom, hvor brusk og væv omkring leddene langsomt ødelægges.

Kan give lokale nakkesmerter såvel som udstrålende smerter til armen/armene.


Whiplash:

Et piskesmæld eller whiplash betegner den mekanisme eller bevægelse, hoved og nakke foretager i det øjeblik, kroppen påvirkes med en voldsom kraft, som fx når den bil, man sidder i, rammes bagfra. Fra at betegne en risikofaktor er ordet piskesmæld/whiplash således blevet til en fællesbetegnelse for de symptomer, der kan opstå efter en påkørsel.

Symptomer –

Lokale symptomer, fx smerter og bevægeindskrænkning, lokaliseret til nakke og hals. Disse symptomer skyldes forstuvning, overstrækning eller sammenpresning af muskelvæv, sener, ledbånd og/eller andre bindevævsstrukturer

Neurologiske symptomer, fx udstrålende smerter, ændring af dybe reflekser, muskelstyrke og sensibilitet (følelse i huden). Symptomerne kan være uspecifikke, evt. skyldes påvirkning af nerver eller nerverødder

Refleksforstyrrelser, som fx svimmelhed, kimen for ørerne, nedsat hørelse og vanskeligheder med at læse. Symptomerne skyldes formentlig, at spændingstilstande i nakkens muskler forstyrrer de normale stillings- og holdningsreflekser, der har relation til balance, hørelse og syn.

Kognitive symptomer. fx svigtende koncentration, opmærksomhed og hukommelse. Årsagen til disse symptomer er ukendt, men kan være sekundære symptomer til smerter og søvnforstyrrelser.


Disusprolaps:

En discusprolaps i nakken er udposning af det bløde materiale i diskusen (nucleus pulposus) gennem det tykker brusklag (annulus fibrosus).

Cervikal radikulopati er tryk på cervikal nerverod.

Symptomerne er lokale smerter i nakken.

Ved rodtryk er der ofte udstrålende smerter til skulder/arm/fingre, motoriske udfald og afsvækkede reflekser i armen.

Ved tryk på rygmarven (medulla spinalis) er der ofte symptomer distalt for prolapsen; sensibilitetsforstyrrelser, spasticitet, parese og sphincterforstyrrelser.


Nerverodstryk:

Tryk på nerven/nerverne i nakken.

Symptomer – Nedsat kraft eller lammelse af enkelte muskler samt føleforstyrrelser og smerter udstrålende til arm/arme.


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Åbningstider Receptionen

Mandag: 07.45-15.30
Tirsdag: 07.45-14.00
Onsdag: 07.45-15.30
Torsdag: 07.45-15.30
Fredag: 07.45-14.00

Åbningstider Træningscenter

Mandag-søndag: 05.00-23.00
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.