Vores kiropraktor i Aalborg er specielt uddannet til at undersøge og vurdere funktionen i hvert enkelt led i kroppen – med rygsøjlen som specialområde. På klinikken spiller kiropraktoren en vigtig rolle i vores behandlingsteam.

Vi har ledige tider, og vi bestræber os på at have akut-tid til nye patienter indenfor 24 timer. Vi modtager patienter fra hele Aalborg. Læs mere om vores kiropraktor.

kiro (1)

Kiropraktor og sundhedsforsikring

Vi har aftale med de fleste forsikringselskaber, og modtager patienter forsikret af bl.a. Pension Danmark, Mølholm, If, Tryg, PFA, GF, Nordic Netcare m.fl

 

Hvad gør en kiropraktor?

En kiropraktor beskæftiger sig med undersøgelse, diagnose og behandling af smerter, stivhed og nedsat funktion i muskel- og skeletsystemet, og forebyggelse af dette. Selv om kiropraktoren nok er mest kendt for behandling af smerter i rygsøjlen, er diagnosticering og behandling af problemer i hele kroppen en del af uddannelsen.

 

Undersøgelsen og diagnose

Undersøgelsen omfatter en sygehistorie og en grundig undersøgelse af det symptomgivende område, samt områder der kan have betydning for dit problem. Dette indebærer vurdering af led, muskler, bindevæv, nerver, og hvordan dette påvirker din tilstand. Undersøgelsen kan suppleres med mere almene undersøgelser som f.eks. blodtryksmåling eller lignende.

Vores kiropraktor har mastergrad i ultralyd diagnostik og vil kunne gøre brug af dette ved behov.

 

Behandling og forebyggelse

Kiropraktisk behandling inkluderer flere teknikker, herunder manuel behandling, kiropraktisk manipulationsbehandling, mobilisering, udstrækning og bløddelsbehandling. Manipulationsbehandling er et særkende for kiropraktorerne. Det er en metode, der specifikt og nænsomt retter på funktionen i et led ofte med en karakteristisk hørlig lyd (knæk).

En central del af behandlingen er information og rådgivning. Dette indebærer alt fra tips mod akutte rygsmerter og hjemmeøvelser til råd om ergonomiske tilpasninger. Patientens egen viden om skaden og håndteringen af skaden i dagligdagen er meget vigtig for et godt behandlingsforløb.

 

Øvelser/genoptræning

Øvelser og genoptræning er vigtigt for at genoptræne eller forbedre den tabte funktion af det skadede område – denne del afhænger af patientens egen indsats. Afhængig af problemet kan dette omfatte både stabilitets-, styrke-, smidigheds- og/eller koordinationstræning. Træningen foregår enten som hjemmetræning eller i klinikkens træningsfaciliteter. Kiropraktoren arbejder tæt sammen med klinikkens fysioterapeuter hos Sofiendal Sundhedsteam, for at sikre de bedste forudsætninger for genoptræningen.

Forebyggelse er en vigtig del af et behandlingsforløb, idet det desværre er ret almindeligt at få tilbagevendende problemer, når man først har fået en skade. Forebyggelse omfatter i særdeleshed træning.

 

Hvilke gener behandler en kiropraktor?

Smerter og stivhed i rygsøjlen er den hyppigste årsag til at patienter henvender sig til en kiropraktor. Dette kan forekomme som lokale smerter, eller med udstrålende smerter til ben, arme eller bryst. Rygsmerter kan optræde på forskellige måder og i flere sværhedsgrader lige fra ømme muskler til alvorligere skader som fx en diskusprolaps.

Hvordan kan kiropraktorer hjælpe dig med diskusprolaps? Læs om kiropraktorers nye prolapsforløb eller i pjecen her.

 

Dette er nogle af områderne en kiropraktor kan hjælpe dig med:

  • Ryg: akut rygsmerte, hekseskud, lumbago, kronisk rygsmerte, iskias, discusprolaps, stivhed.
  • Nakke: Hold i nakken, stivhed, discusprolaps.
  • Smerter mellem skulderblade og brystsmerter
  • Smerter og klik i kæbeled.
  • Skuldersmerter og myalgier, impingement, tendinose i rotatorcuff
  • Arm og hånd: tennisalbue, musearm, slidgigt
  • Bækkenløsning, bækkenledssyndrom
  • Hofte- og lyskesmerter
  • Knæ og fod: Smerter i achillessene, plantar facilitis, forstrækning af ledbånd
  • Idrætsskader
  • Hovedpine og svimmelhed

 

Behøver man henvisning til kiropraktor?

Nej, alle kan henvende sig direkte til en kiropraktor uden henvisning fra egen læge eller speciallæge. Kiropraktoren er uddannet – og forpligtet – til selvstændigt at undersøge og diagnosticere årsagen til smerterne/funktionsnedsættelsen. Såfremt der er behov for undersøgelser, som kiropraktoren ikke selv kan varetage, henvises der videre i systemet – typisk til egen læge.

Læs om vores Træningscenter og FysioPilates.

Gå til www.kiropraktorguide.dk hvis du vil vide mere om, hvilke problemer og smerter, kiropraktoren kan hjælpe med.

Læs artiklen her, hvis du vil vide mere om, hvad der kendetegner kiropraktik i Danmark

Kontakt

Kontakt os