ryg

Impotens behandling – er du træt af medicin og planlægning i dit sexliv?

Jens Erik Jørgensen MScPT og Jeanette Ørvad forestår behandlingen på klinikken.

Jens Erik Jørgensen er certificeret behandler via specialeuddannelse tilrettelagt af overlæge Peter Lyndorf, www.lyngdorf.dk

Jeanette er videreuddannet som specialist i Gynækologisk Obstretisk Fysioterapi ved DUGOF, og 3 års erfaring – og uddannelse i behandling af mænd med impotens med fokuseret shockbølge. Udover certificering i behandling af impotens ved speciallæge Peter Lyngdorf, så er hun speciale uddannet inden for Gynækologisk Obstetrisk, hvor hun bl.a. også behandler andre underlivsproblematikker hos både mænd og kvinder.

Årsagen til Eriktil Dysfunktion kan skyldes flere komponenter, bl.a. dårlige karforhold i penis, samt det store hjertekar-system, hvorfor et sundhedstjek hos egen læge anbefales. Yderligere kan en dårlig livsstil med manglende fysisk aktivitet, forkert kost og rygning være årssagsgivende til rejsningsproblemer. Diabetispatienter er på baggrund af deres sygdom en patientgruppe med øget risiko for udvikling af impotens.

De førnævnte årsager understøttes godt hos behandlingsforløbet hos Jeanette Ørvad, da hun også arbejder med kostvejledning og personlig træning som en stor del af hendes fysioterapeutisk virke Således har du mulighed for vejledning i alle aspekter i dit ”Rejsningsproblemet”, så det bedste resultatet opnås.

Den mest almindelig årsag til impotens er dårlige karforhold.

 

Behandling med Chokbølge, dokumenteret effekt.

Behandlingsmetoden er igennem kliniske forsøg, veldokumenteret hvis behandlingen gives ud fra alle ovenstående parametre.

Der bliver behandlet med chokbølge på penis og i mellemkødet, for at øge blodgennemstrømningen til penis og ved svulmelegmerne.
Energien fra Chokbølgebehandlingen fjerner eventuelle forkalkninger, og er modsat medicinsk behandling med til, at fjerne årsagen og ikke blot symptombilledet.

Antal behandlinger og hyppighed vil være individuelt. Behandlingen er som udgangspunkt smertefri og der er ingen bivirkninger ved udførelsen.


Inkontinens hos kvinder og mænd

Jeanette Ørvad er uddannet Gynækologisk Obstetrisk Fysioterapeut og har flere års erfaring med behandling og vejledning indenfor dette område. Hun vil igennem en samtale og undersøgelse være i stand til at vejlede og finde årsagen til problemet, – og herefter tilrettelægge den bedste behandling.

Statistikken viser af ca. hver 10. person rammes af inkontinens i en eller anden form og grad.
Symptomerne kan være følgende:

 • Slap bækkenbundsmuskulatur efter graviditet og fødsel
 • Urinlækage under fysisk anstrengelse
 • Pludselig vandladningstrang
 • Ufrivillig luft og afføring

Undersøgelsen vil foregå Gynækologisk, hvor vævsforhold og knibefunktion vil bliver undersøgt. Ca. 50% af både mænd og kvinder kniber forkert – så er du i tvivl om teknikken, så vil en bækkenbundsfysioterapeut som Jeanette kunne hjælpe dig. Undersøgelser viser at op mod 70% vil opnå effekt af en træningsforløb hos en GynObs fysioterapeut, og oftest er der kun brug for 1-5 konsultationer.

 

Forskellige former for inkontinens

Stressinkontinens – er når man ikke kan holde på vandet hver gang der kommer tryk på blæren. F.eks. under hoste, nys, grin og hop.

Urgeinkontinens – kan også kaldes trang- inkontinens, er ved en pludselig bydende vandladningstrang. Mange oplever, at de ikke kan nå toilettet inden vandladningen begynder.

Blandingsinkontinens – er en blanding af de to ovenstående inkontinensformer.

 

Kontakt venligst klinikken ved yderligere spørgsmål og book en tid.


Smertertilstande i underlivet

Kvinder:

Særligt mange kvinder oplever smerter i underlivet. Årsagen til smerterne kan være mange, men ofte er det spændinger i muskulaturen i underlivet der giver gener. Ligesom man kan få hovedpine af muskelspændinger i nakke og skuldre, kan man få smerter i underlivet ved at gå med en overaktiv bækkenbund.

Stress og vores følelsesliv kan give spændt bækkenbundsmuskulatur, hvorfor det kan være et

kompleks område. Der er tale om vaner og handlingsmønstre der skal brydes og det kan en speciale uddannet fysioterapeut hjælpe dig med. Udover ovenstående kan man have følgende smertetilstande i underlivet:

Smertediagnoser:

 • Kroniske underlivssmerter
 • Dyspareuni – smerter ved samleje
 • Endometriose – en sygdom hvor livmoderslimhinde (endometrium) ender på forkerte steder bl.a. i bughulen
 • Vaginisme – en meget invaliderende lidelse, der er årsag til muskelspændinger og krampeagtige spændinger i bækkenbunden
 • Vulvodyni – Smerter og rødme af slimhinden ved indgangen af skeden.

Mænd:

Peyronies sygdom og andre kroniske smertetilstande i bækken.

Nogle mænd oplever smertetilstande i underlivet, og her behandles dette ligeledes med fokuseret shockbølge. Jeanette har stor og god erfaring med behandling af disse tilstande.

 

Er der behov for yderligere spørgsmål, så kontakt klinikken på 20 60 24 00 og få en uforpligtende snak med os.


Bækkenbundsproblematikker

Bækkenbunden har en stor betydning for os alle i hverdagen – men kan desværre også volde store gener og smerter. Speciale uddannet Jeanette Ørvad er efteruddannet i at tilrettelægge den bedste behandling og håndtering af problemer relateret til bækkenbunden hos både kvinder og mænd.

 

 • Underlivssmerter
 • Urin-inkontinens
 • Afføringsinkontinens
 • Graviditet og fødsel – eftertræning
 • Impotens

Graviditet og efterfødsel

Smerter i forbindelse med graviditet og fødsel forekommer hos mange kvinder. Under en graviditet er bækken og bækkenbund udsat for øget belastning og stres i en længere periode, og det kan være nødvendigt med smertelindrende behandling og en korrekt genoptræning efterfølgende.

Under en fødsel sker der bristninger af muskelvævet, og de ydre stabiliserende muskler mister deres oprindelige muskelkontrol. Fysioterapeut Jeanette Ørvad har erfaring indenfor behandling, vejledning og træning af ovenstående, samt ved kejsersnit.

 

Klinikkens populære efterfødselsforløb ledes af fysioterapeut Gitte Randorff Harrebek. Holdet ”din første tid” er holdet for dig der lige har født, med stille og rolig træning af morkroppen med fokus på bækkenbund, holdning og ømme muskler, samt babytjek og babymassage.

På holdet ”Efterfødsel og sansemotorik” er der fokus på kroppens helingsproces, og du får gennem forløbet styrket kroppen og skøn træning sammen med din baby og andre mødre.

Du kan læse mere her

Åbningstider

Mandag-søndag: 05.00-23.00

Kontakt

Kontakt os