Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.


MASSAGE


Massage er et af de mange behandlingstilbud, vi har her på klinikken. Massage bruges ofte som forebyggende behandling, og kan også forebygge arbejdsrelaterede problemer, som f.eks. hovedpine, nakkesmerter, musearme, rygsmerter mm. Det kan være såvel stillesiddende som hårdt fysisk arbejde.

Massage er også relevant, ved forebyggelse af idrætsrelaterede skader. Massage bruges også som behandling når skaden er sket, som en del af et genoptræningen efter en idrætsskade eller efter et sygdomsforløb, ofte i et samarbejde med et eller flere af vores andre behandlingstilbud. På klinikken er det Mette Skov Pedersen og Line Topholm der tilbyder massage.

Læs mere om:Idrætsmassage og hjælp ved skader:

En del af behandlingstilbuddet er idrætsmassage.

Massagen har som andre massageformer fokus på at blødgøre musklerne, løsne vævet og hjælpe musklerne til at arbejde optimalt i hele dens bevægebane. Men samtidig bliver der arbejdet specifikt på at afhjælpe de udfordringer der giver ømhed, stivhed eller afholder en fra at dyrke motion. Det kan være ved kombi-behandlinger af massage, bindevævsstræk, udspændinger, muskeltest, eller laser mm.

På Sofiendal Aalborg Sundhedsteam har vi mange års erfaring med at hjælpe idrætsudøvere med forebyggelse, behandling og genoptræning af idrætsrelaterede problemer.


Gravidmassage:

Gravidmassage kan have en afhjælpende eller lindrende virkning på graviditetsgener, samt give dig som gravid et tiltrængt pusterum. Samtidig giver gravidmassagen rum og ro til en dybere kontakt mellem dig og dit barn. Du behøver derfor ikke at have gener, for at at få noget ud af gravidmassage.

Som gravid gennemgår kroppen store forandringer både fysisk men også psykisk. Det betyder også at mange gravide på et eller andet tidspunkt under graviditeten oplever forskellige genere. Det er forskelligt hvad, hvordan og hvornår kvinden oplever det, men mange oplever det især når maven begynder at vokse og tynge.


Bindevævsmassage:

Behandling af det yderste bindevæv/superficielle fascie:

Læs om behandling af det dybe bindevæv/fascie under Fysioterapi – fascie behandling via linket her.


Anatomien:

Kroppen omkranses af flere lag bindevæv, den overfladiske og den dybe fascie. Endvidere omslutter fascien muskler og indre organer, nerver, knogler og sener. Denne fascie dækker hele vores krop som en ”dragt” under huden. Glidningen i fascie systemet har stor indflydelse på kroppens bevægelighed, styrke, smidighed, koordination og smerter. Årsager til stift og fortættet bindevæv kan f.eks. være stress, stillesiddende og monotont arbejde, nye eller gamle skader, piskesmæld, operationer, arvæv eller inaktivitet.

Hvis kroppen har været udsat for skader, operationer eller overbelastninger, kan der opstå punkter i fascien, der ikke kan bevæge sig. Derfor målrettes behandlingen specifikt mod at løsne fascien på de steder, hvor den har nedsat bevægelsesfrihed. Smerteoplevelse kan også være påvirket, f.eks. kan knæsmerte skyldes en hofte- eller ankelproblematik, nakkesmerter kan skyldes en tidligere skade i armen, osv.


Behandlingen:

Behandlingen af det yderste/superficielle bindevæv foregår ved at man med små stræk og tryk, påfører kroppen en lille form for stress, så muskler og væv trækker sig sammen. Når systemet mærker at strækket/trykket forbliver det samme, begynder systemet langsomt at slappe af, hvorved kroppen slipper sit spænd og bevægeligheden forbedres.

Bindevævsmassage behandler nervesystemet, muskler og bindevævet. Ved at løsne dele af bindevævssystemet, såsom muskelhinder, underhud, sener, ledbånd og knoglehinder,afbalanceres bindevævssystemet. Når man afbalancerer bindevævet, aktiveres det autonome nervesystem, hvorved kroppen slipper stress og spændinger.


Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Åbningstider Receptionen

Mandag: 07.45-15.30
Tirsdag: 07.45-14.00
Onsdag: 07.45-15.30
Torsdag: 07.45-15.30
Fredag: 07.45-14.00

Åbningstider Træningscenter

Mandag-søndag: 05.00-23.00
Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.