Sansemotorisk – hvordan kan sansemotoriske udfordringer afhjælpes?

SanseDer er helt op mod 20% af danske børn, der har udfordringer med deres sansemotorik. Disse har udfordringer og reagerer ikke hensigtsmæssigt på sanseindtryk. De kan have svært ved at håndtere sanseindtryk eller have motoriske udfordringer.

Hos Sofiendal Sundhedsteam kan vi igennem børnefysioterapi hjælpe med at sikre, at dit barn opnår de bedste forudsætninger for at kunne lære og lege uden, at de sansemotorisk får udfordringer, der giver dem en svære hverdag. Vi vejleder forældre i, hvordan de bedst støtter deres barn igennem udfordringerne. Det kan være igennem forskellige øvelser, som med træning kan hjælpe barnet.

Sansemotorisk

Sansemotorisk – hvilke tegn skal man holde øje med?

Som nævnt tidligere, er der rigtig mange danske børn, der har udfordringer sansemotorisk. Det kan derfor være en god ide for forældre at have en ide om, hvad tegnene er på det. På denne måde kan I få hjælp tidligt i barnets udvikling. Følgende er nogle af tegnene på udfordringer sansemotorisk:

I forhold til motorik er tegnene, vanskeligheder med at kravle, gå, løbe. Barnet vil ofte falde eller snuble, og har svært ved at følge med på gåture eller på legepladsen. Barnet vil også have svært ved at kaste eller gribe en bold. Barnet vil have svært ved ting i hverdagen, som af- og påklædning og spisning.

I forhold til sensorik er tegnene, at barnet altid har for travlt og vil være i bevægelse hele tiden. Barnet virker tit træt og sløv. Barnet er bange for at lege vildt, tumle, gynge, klatre. Barnet piller og rører ofte ved ting eller mennesker, samt undgår eller søger berøring. Barnet vil tale hele tiden eller trække sig væk fra støjende, urolige omgivelser. Barnet har svært ved at lære nye ting.

I forhold til adfærd er tegnene, at barnet har nemt ved at blive frustreret og ked af det. Barnet ofte over- eller underreagerer. Barnet har enten øget eller nedsat opmærksomhed. Barnet har svært ved at lære og har brug for rutiner.

Taget dit barns alder i betragtning, er der så mange af disse udfordringer sansemotorisk, der passer på dit barn? Er dette tilfældet, så ring til os ved Sofiendal Sundhedsteam, og så tager vi et kig på det.

Du kan bestille tid til en behandling hos os enten her på hjemmesiden, på mail: info@sofiendal-sundhedsteam.dk eller på telefon: 20 60 24 00.